menu
Word Lid
Vlaams Belang richt opnieuw afdeling Kasterlee op.

Op zaterdag 3 februari heeft Vlaams Belang regio Kempen opnieuw een afdeling opgericht in Kasterlee. Onder peterschap van Vlaams Parlementslid Els Sterckx kan de nieuwe afdeling Kasterlee van start gaan. De afdeling wordt geleid door voorzitter Koen Cornelissen. Huidig gemeenteraadslid Marie-Thérèse Van Laer werd tevens voorgesteld als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Er was reeds geruime tijd vraag om opnieuw een afdeling op te richten in Kasterlee zo zegt Vlaams Parlementslid en meter van de  afdeling Els Sterckx. Samen met ons huidig gemeenteraadslid en onze leden hebben we dan besloten om de afdeling op te richten.

We laten onze zetels niet meer inpikken.

De nieuwbakken voorzitter Koen Cornelissen heeft het in zijn speech over de weg die de afdeling heeft afgelegd om hier te geraken. Meer en meer werd er aan onze mouw getrokken om terug actief te worden in Kasterlee. Vorige gemeenteraadsverkiezingen zijn we opgekomen met een 'éénvrouwslijst' deze  lijst was direct goed om 2 zetels te bemachtigen. Vermits we maar 1 kandidaat hadden werd deze zetel ingepikt door CD&V. Dit gaan we geen tweede keer laten gebeuren natuurlijk. De afdeling is volop bezig met het uitwerken van een verkiezingsprogramma en het vormen van een goede kwalitatieve lijst. De eerste 3 punten werden alvast voor de aanwezigen voorgesteld. Veiligheid moet een prioriteit worden, zowel op straat als thuis moeten onze inwoners zich veilig voelen. Openbare gebouwen en diensten moeten vlot bereikbaar en toegankelijk zijn voor de inwoners. Ook de gezinsvriendelijkheid staat bovenaan de agenda bij Vlaams Belang. De gemeente moet meer initiatieven nemen zodat elke inwoner van Kasterlee zich thuis voelt.   

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF